söndag 14 april 2013

Vikten på semester

Var lite osäker på om jag skulle vara med i Fitnessfighten denna månad. Om man skall gå till final så måste man ju lite vikt att gå ned och ju närmare sin "matchvikt" man är desto svårare är det. Har du mycket vikt att gå ned så är det lättare att gå ned även om man ser till en procentuell viktnedgång (kanske inte mentalt då det antagligen finns en anledning till att man har stor övervikt, som t.ex. sötsug och tröstätning).

Var ju på Teneriffa på semester  ca 2 veckor före Fitnessfighten och för att få en bra utgångsvikt (det är ju en tävling) så åt jag massor på buffén (hade all-inclusive). Problemet var bara att när jag kom hem så hade jag inte gått upp eller ökat på mitt midjemått trots att jag nog åt minst dubbelt så mycket som jag brukar.

Maten såg ut något liknande:
Frukost 2-3 omeletter (med ost och skinka i), 3-5 baconskivor, melon/torkad frukt och en tallrik med yoghurt (sötad) med kokta päron (i sockerlag). Ett glas juice blev det oftast också.
Lunch och middag (ungefär samma på båda) - 2-3 tallrikar med ordentligt med kött och sedan grönsaker och tomatsås. Därefter 1-2 tallrikar efterrätt med glass, vaniljsås och kokta päron eller liknande.
Ibland blev det även någon frukt till mellanmål. Däremot så var det nästan alltid vatten trots att man hade fri tillgång till öl och vin.

Mina tankar om det var att jag tränade nästan varje dag och i och med att det inte var superväder så blev det en hel del promenader. Vi gick även och la oss tidigare än hemma, vilket gav mer sömn även om jag vissa nätter vaknade vid 04.00. Sömnen är rätt viktig om jag förstått det rätt och det är det som jag har mest problem med när jag är hemma. De veckor jag nu kört Fitnessfighten har jag inte klarat av att gå och lägga mig i tid många gånger då det tar en hel del tid att fixa med maten. Jag väger allt och skriver ned det. Sedan skriver jag in det i excelblad som jag gjort så att jag får fram exakt hur mycket kalorier jag äter. Det är absolut inget som jag brukar göra, men nu så är det ju en tävling så då vill jag ha koll på så mycket som möjligt.

Nu var det ju påsk alldeled innan Fighten började så under dessa dagar blev det en hel del godis och god mat, vilket gjorde att jag ändå gick upp ca 2 kg innan Fitnessfighten började.

Nu blir det intressant att se om jag lyckas lika bra denna gången jag är med i Fitnessfighten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar