onsdag 3 oktober 2012

Halloumipizza och trädgårdsarbete

Ingen träning idag eller igår, om man inte räknar att flytta buskar och växter som träning. Känns i varje fall i ländryggen att man grävt hål med en hel del tung lera. Och sedan fyllde jag säckar med lera och drog dem till sidan av huset.

Idag testade jag ett LCHF-recept som jag hittade på en blogg. Det var en Halloumipizza som Birgitta Höglund hade gjort.
Riktigt god pizza även om botten inte blir så krispig som på mjöl. Nästan lika god som den jag gjorde ur Anna Hallens bok LCHF för familjen.
Dock så blir det ju inte en superbillig måltid. Bara 200 g Halloumi kostar ju 30 kr och resten av ingredienserna är inte superbilliga. Kanske att man kan räkna på 30-35 kr per portion och då är det hemmagjord mat.

Här är receptet (orginalet)
Pizzabotten för 2
2 dl riven Halloumi
1 Ekologiskt Ägg
½ dl Grädde
2 msk Pofiber
Rör samman ingredienserna till pizzadegen. Låt svälla i 10 minuter. Bred ut till två runda bottnar, ca 1 cm tjocka, på bakplåtspapper. Förgrädda på 250 gr i 10 minuter.

Pizzasås
2 dl mild Ajvar Relish
2 msk Tomatpuré
2 msk Kallpressad Olivolja
2 hackade Vitlöksklyftor (jag pressade i istället)
1 msk Oregano
1 msk Balsamvinäger
½ tsk Worcestersauce
Havssalt (jag tog vanligt salt)
Blanda samman alla ingredienser till såsen, smaka av med salt.
Bred 2 msk sås över den förgräddade pizzabottnen. Täck med Din favoritfyllning.


Det stod att pizzabotten skulle räcka för två personer, men när jag la ut degen på plåten så såg det så fjuttigt ut så jag gjorde en sats till. Tomatsåsen blev det alldeles för mycket av då man bara skulle ha ett tunt lager på. Den extra såsen tar jag till min matlåda imorgon som är sallad med kött (fläskytterfile). Något som jag inte testat förut är Avjar Relish som visst är en paprikaröra. Själva såsen blev god, så det kommer jag nog använda till andra saker också. Till topping blev det skinka och kantareller. Fick nämligen köpa 6 liter kantareller av en kille på jobbet. Betalade 60 kr för dem. De var dock orensade så några timmar har gått åt till att rensa dem. Jag är faktiskt inte så jätteförtjust i kantareller, men på pizzan gick det bra. Däremot blev min fru glad när jag kom hem med svampen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar