måndag 22 oktober 2012

Bar Muscle-up, film

Idag har jag fortfarande träningsvärk i låren efter lördagens crossfittävling. Ett stort tack till Crossfit Örebro för ett bra arrangemang. Alltid kul att få testa sig mot andra och det roligaste är att alla är så trevliga och uppmuntrande till varandra. Dock så kom jag på att jag behöver öka på min styrka för där var de flesta som jag tävlade mot bättre än mig.
Här ser ni en film från lördagens tävling. Jag är själv bara filmad i sista eventet då min svärfar kom förbi och tittade till (och filmade) vad jag hade för mig.I lördags så blev det också lite fest på Crossfit Örebro efter Klubmästerskapet.
Vi tog faktiskt fram grillen så att man kunde grilla det man hade med sig. För min del blev det några kycklingfiler och till det hade jag tagit med mig massor av grönsaker.
Verkligen kul att prata med alla trevliga personer på Crossfit Örebro. Vi var i den nybyggda delen av Crossfit Örebro. Om jag fattat det rätt så är det nu den 3:e största Crossfitboxen (gymmet) i Sverige.
Man har två "salar", så på en kan man alltid komma och köra "open gym" och träna på det man vill eller köra en egen WOD.

I slutet av kvällen så började vi kolla på hur man gör Bar Muscle-up. Har gjort det några gånger förut, men igår så fungerade det inte först. Gjorde ett antal försök och fick massor av smarta tips (att börja med ett grepp där man vridit över knogarna lite). Men sen kom jag att tänka på att vi i gymnastiken tränade en del på den när jag var liten. I och för sig så tror jag aldrig att jag klarade den då, men jag kom ihåg att vi då pendlade/svingade lite mer fram och tillbaka och att man sedan pikerade (som i en toes2bar) och sedan drog stången längs med stången. Så då testade jag att pendla lite mer och när jag sedan gjorde som jag mindes så "bara" flög jag upp. Var faktiskt inte det minsta jobbigt. Tyvärr så filmade jag aldrig den, så ni får istället se några andra som visar den på film här under.
Gjorde ett antal, men började sedan märka av att händerna inte är vana vid att pendla i räcket. Tur att jag slutade när jag gjorde för idag så är det lite röda valkar på händerna, men skinnet har i varje fall inte spruckit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar