lördag 20 oktober 2012

Första delen i crossfittävling klar

Nu har jag kört första delen av 3 i dagens KM på Crossfit Örebro.
Blev väl ungefär som väntat.
Man ändrade om så att man fick 6 min (förut sagt 2 min per lyft) sammanlagt att disponera till att maxa i skulderpress, benböj och marklyft. Efter det var det 2 min så många doubleunders som möjligt.

Mina resultat:
Press - 52.5 kg
Benböj - 95 kg
Marklyft - 130 kg
Doubleunders - 96 st
Blev lite stressad i slutet av lyften. Hade tänkt att inte sluta på jämna siffror, men blev lite stressad på marklyften. Skulle helt klart klarat 132.5 kg, vilket kanske gett mig en placering till. Nöjd med mitt resultat på DU då jag häromdagen bara klarade 60 st.
Tror inte jag kommer få några framstående resultat i dessa grenar. Och tyvärr är det så att man får resultat i varje lyft, så för mig som inte är så stark så blir det svårt att komma igen på de andra 2 grenarna. När man tävlar i crossfit är det oftast så att man får poäng efter placering, dvs den som är bäst får 1 poäng och 2:an får 2 poäng osv. och det gäller att ha så få poäng som möjligt när tävlingen är slut. Så om jag kommer på 10:e plats i alla 3 lyften och 5:a i DU så får jag 35. Hade man räknat det som en gren så skulle jag kanske istället kommit på 9:e plats och då haft 9 poäng. Hade jag sedan vunnit de 2 sista grenarna så skulle jag alltså fått 2 poäng till och jämför man det med 35 resp 9 poäng så är det rätt stor skillnad. Så istället för som jag trodde så har jag som inte är så stor/stark problem med hälften av grenararna istället för som jag trodde en tredjedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar