söndag 8 augusti 2010

Se upp med sibutramin

Sibutramin är ett preparat som finns i vissa viktminskningsprodukter. I mars beslutade EU att återkalla godkännande av viktminskingsläkemedel som innehåller Sibutramin och i Sverige gäller det framförallt Reductil. Detta eftersom man i en stor studie sett att risken för stroke och hjärtattack ökade jämfört med placebo. Men det fins även viktminskningspreparat som inte är godkända läkemedel och de omfattas inte av lagen. Ex. på preparat som innehåller ämnet är Super Slim, Tea Polyhenol och Sibuslim och dessa säljs ofta via internet. Läkemedlsverket befarar att inköpen av dessa medel kommer öka nu när vården inte skriver ut Redivtol.

Källa: Hälsa & vetenskap nr 2 2010 (från läkartidningen)

Läs även om det här (Livsmedelsverket)

Själv så tycker jag nog att vanlig mat, sömn och träning är bättre alternativ än piller om man vill gå ner i vikt

2 kommentarer:

 1. Hur hittar man StreetDance skivor? (träning)Jag har nämligen börjat med det men min lärare blev gravid -.- Och sen säljdes träningshuset där jag tränade street dance och jag vet inte om dom ska fortsätta med street dance. . . :( Så jag vill gärna ha en skiva så jag kan träna så länge:)
  (Från en tio-årig tjej)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Är inte så bra på streetdance. Antar att du vill ha en streetdance-DVD där de gjort en koreografi som du kan följa. Vet att det finns sådana aerobic och zumbaskivor.
  Däremot finns det nog några aerobicskivor med musik som är inriktade på streetdance.
  Länkar till olika ställen som säljer musik och träningsskivor finns på min sida www.fitnessbutiker.se. Lycka till!

  SvaraRadera