fredag 13 augusti 2010

Gårdagens Crossfit

Efter uppvärmningen så körde vi teknikträning på Snatch med Kettlebell.
Jag körde några, men gick mest runt och hjälpte några andra att få in tekniken (de flesta är inte vana vid kettlebells).

Efter det var det dags för dagens pass.

Så många varv som möjligt av
200 m löpning
5 snatch/arm med 16 kg kettlbell (8 eller 12 kg för de som ville)

Dessutom så la man till att man inte hade kettlebells till alla så när man kom tillbaka efter löpningen och det inte fanns några kettlebells lediga så var man tvungen att göra burpes tills det blev ledigt.
Personligen så tyckte jag att detta förstörde (även om det blev några spurter för att få en kettlebell), men det jämnar ju ut så för de som inte gillar tävling så är det nog kul. För en gångs skull så låg jag rätt bra till, men så helt plötsligt så var man tvungen att göra burpes. En av sakerna med Crossfit som jag gillar är just tävlingsmomentet (ibland blir det mot sig själv) och det försvann helt i och med att man inte kan jämföra antal varv man hann nu, mot om man skulle köra det igen om ett (eller med de andra).

En annan sak som jag tänkt på är att man inte så ofta när jag varit med är att man inte anpassar vikterna efter hur mycket man väger. T.ex. att man skall köra på 50% av sin vikt. Då blir det mer jämförbart. Men jag tror att det finns en hel del sådana pass också

Efter passet så skulle vi stå på händer mot vägg så länge som möjligt. Jag stod 2 min och 20 s. Efter det så testade jag att stå på en hand så länge som jag orkade och det klarade jag i 27 s.
Passade även på att träna på mina push-up i hanstående. Klarar nu några stycken då jag går der med huvudet helt i marken. Kul med framsteg. Snart kanske man kan göra som i filmen nedan.


E-ROM HSPUs from Martin Altemark on Vimeo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar