torsdag 5 augusti 2010

Dagens WOD

Dagens Workour of the day (WOD) på crossfitträningen var riktigt rolig.

Vi började med att träna på Handstand push-up (HSPU) vilket är en riktigt jobbig övning. Som tur var så behöver man inte stå fritt i rummet utan man lutar mot en vägg i handståendet. Klarade bara 3/4 när jag tränade, men när vi väl körde programmet så kände jag gräset mot mitt huvud i alla 10 HSPU.
Vi gick även igenom Pistols, vilket är knäböj på ett ben. Som ni ser till höger så är det ett av mina mål. Klarade faktiskt någon på varje ben om jag fick ha en 8 kg kettlebell som motstånd. Fortfarande så är jag lite stel i mina vader och borde nog lägga in mer rörlighet på dem.

Själva passet var följande på tid
10 HSPU
400 m Löpning
20 Kettlebellsvingar (till över huvud) (M:32 kg/K 24g)
400 m Löpning
30 Armhävningar
400 m Löpning
40 Sit-ups
400 m Löpning
50 Squats (benböj)

Rätt nöjd med min tid (10.53) men tror att jag kunde ha sprungit lite fortare (ville spara lite mer på energin än jag behövde). Jobbigast var svingarna med 32 kg´s kettlebell. Har precis skaffat mig en 32:a och har inte hunnit träna så mycket på det. Passet var jobbigt, men inte det jobbigaste jag kört.

Efteråt så hade vi en tävling om vem som kunde stå längst på händer mot en vägg. Efter ca 20 s så började jag få lite halsbränna (magsaft) och det blev värre allt eftersom. Men som gammal gymnast så kunde jag verkligen inte förlora detta så det vara bara att svälja ner (upp) det. Efter 1.50 så gick den som var näst bäst ner och jag följde snabbt efter. Aldrig varit med om det förut när jag stått på händer, men har väl aldrig kört ett så tufft pass innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar