tisdag 3 augusti 2010

Måste träna på mina double unders

Idag var jag på ännu en crossfit träning. Det har blivit riktigt populärt och idag var vi 18 st deltagare.

Vi körde ett träningspass med två övningar.
40 Thrustes, 10 Doubleounders
30 Thrustes, 20 Doubleounders
20 Thrustes, 30 Doubleounders
10 Thrustes, 40 Doubleounders

Thrustes (Benböj med axelpress) med bara stången (20 kg) fungerade bra även om den var rätt jobbig sista gångerna, men störst problem hade jag med hopprepet. Med hopprepet skulle man köra double unders vilket är att man snurrar repet 2 varv på varje hopp (man kan köra så många enkelhopp som man vill emellan). Oftast lyckades jag bara med en i rad och ibland inte ens det och detta gjorde att jag bara fick en hyfsad tid (12.33 jämfört med den bästa tiden på 6.34). Nu måste det bli ändring på det genom att jag tränar på det.

Nu har jag i och för sig beställt ett eget bra hopprep (hoppas jag), men det har jag inte testat ännu (glömde ta med mig det). Beställde det från Fler bollar i luften. Kollade först på Buddy Lee hopprep som jag testat men  då detta verkade vara liknade deras bästa hopprep Buddy Lee Aero Speed men då detta var betydligt billigare så valde jag att köpa det.

Vi avslutade passet med att stå i plankan så länge som möjligt. Fick tredje bästa tid (tror jag) på 3.30. Bästa tiden var 5.04. Märks att det varit sommaruppehåll från min coreträning för annars borde jag fått en bättre tid.

1 kommentar:

  1. Hejsan! Nyligen bestämde jag mig för att lista Sverigs samtliga bloggar inom ämnet hälsa. Däribland områden såsom träning, viktminskning, recept (kost), sjukdomar, etc. Eftersom din sajt passar in där så skulle jag väldigt gärna se att du la till den. Iden är att likartade ska hitta motivation att själv fortsätta blogga och utvecklas. Givetvis är det helt gratis.

    http://www.halsoartiklar.se/bloggar/

    SvaraRadera