lördag 7 augusti 2010

Power Wheel

För några veckor sedan så fick jag mitt Power Wheel.
Ett riktigt roligt träningsredskap för coreträning. Liknar maghjulet som man kan köpa billigt, men i och med att hjulet är större så ökar stabilitetsträningen åt sidan (tippar lättare) och eftersom man kan fästa det på fötterna så ökar antalet övningar du kan göra.

Finns inte jättemånga övningar du kan köra med det, men i gengäld så är de som kan köra väldigt effektiva. En annan stor fördel är att du kan använda det utomhus utan att vara rädd att det går sönder (som t.ex. med en balansboll) eller blir alldeles för mycket motstånd (som med det mindre maghjulet).

Fastsättningen av fötterna sker med ett gummiband bakom hälen och foten går in i en fotstrap som man kan ändra storlek på. Tyvärr så fungerar den inte så bra utan det är lätt att hälsnodden hoppar av. Kan bero på att jag tränar barfota eller med Five Fingerskor. Passar nog bättre till vanliga träningsskor där hälen sticker ut Nu går de flesta övningar att köra utan att man sitter fast ordentligt så det är inget stort problem.

Jag köpte mitt via Smartgym.se som har det billigaste priset på detta redskap (vad jag hittat). Smartgym har många andra roliga träningredskap som t.ex. Junglegym, Balansbollar, Gummiband och Hopprep.

3 kommentarer:

  1. Ha ha ha skattar gott åt hunden och dig, härlig video!

    SvaraRadera
  2. Det är effektiv träning och Sia är ju urgullig även när hon är ivägen för mina filmprojekt

    SvaraRadera