söndag 2 juni 2013

Supergottt Sötpotatisbröd med russin

I morse så testade jag ännu ett paleorecept från Primallife.se. Det var ett bröd, om man nu kan kalla något bröd utan att det är bakat med spannmål. Det blev saftigt och supergott.

Ingredienser
6 ägg
3 dl slätmixad (pure) sötpotais
1 dl smält smör
1 dl russin (ca 60 g)
1 näve krossade valnötter (ca 40 g)
1 dl Kokosmjöl
1/2 dl Mandelmjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk hela linfrön
Lite salt (kanske 2 krm)

Var lite osäker på hur mycket 3 dl sötpotatis var så jag kokade en stor sötpotatis tillsammans med palsternacka och tänkte att jag mixar det som blir över till Elviras mat. Visade sig att hela sötpotatisen gick åt för att göra 3 dl sötpotatispuré, så jag fick koka upp en halv sötpotatis till så att Elvira också skulle få lite sötpotatis i sin puré.
Om det skall vara riktigt paleo så skulle man ha använt Ghee istället för smör, men för min del så märker jag att jag tolererar mejeriprodukter bra så jag tog det jag hade hemma.

'
Jag började som sagt med att koka sötpotatisen och att sedan purés den med stavmixern i en bunke. Satte även på ugnen på 175 grader. Hällde sedan i det smälta smöret, russinen, äggen och de krossade valnötterna och vispade runt med en ballongvisp. Blandade ihop de resterande ingredienserna i en djup tallrik. Hällde sedan försiktigt i mjölblandningen i bunken medan jag vispade med ballonvispen. Tog lite i taget så att det blandade sig bra. Tog sedan fram en ugnsform (ca 20x30 cm) som jag la ett bakplåtspapper i och sedan hällde jag i smeten och spred ut den till ett jämnt lager. Ställde sedan in den i ugnen och tog ut den efter ca 30 min (kollade till den några gånger så att den inte blev för bränd).

Skivade sedan upp det i avlånga "kuber". När jag sedan smakade på det så delade jag "kuben" på mitten och tog lite ost och tomat på den. Var som sagt supergott så jag tog en kub till trots att jag nyss ätit min ordinarie frukost (3 ägg plus en stor tallrik naturell yoghurt med kokosmjölk, russin och proteinpulver).

Nästa gång jag gör receptet skall jag nog testa att hacka i lite torkade aprikoser också, då jag tror att det kan bli gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar