fredag 7 juni 2013

Intressant Podcast och bluetoth hörlurar

Har precis börjat lyssna på en Podcast som verkar vara väldigt intressant. Det är The Strength of Evidence Podcast. De som pratar är Brett Contreras och Jonathan Fass. I avsnitt 2 så tar de upp om man bör köra benböj eller inte. Om jag fattat det rätt så utgår det från att Mike Boyle (videon här under) menar att man inte bör köra tunga benböj, utan istället köra enbensövningar som t.ex. Bulgarian Split Squat, på grund av att han anser att det är en säkrare övning. Brett och Jonathan tar upp deras syn på saken och går igenom tre studier som de anser är relevanta för ämnet. Om jag fattat det rätt så är tanken att de varje Podcast skall gå in på ett ämne och se vad vetenskapen säger om det (och även deras egna erftareheter. I avsnitt 3 så skall de kolla på om Olymiska lyft är bättre än Styrkelyft.
I början av varje episod så går de igenom någon intressant ny studie och i avsnitt 3 så gick de igenom en studie som hade visat att om man tar ett träningsuppehåll på några veckor och sedan fortsätter träna, så tappar man inte speciellt mycket i styrka. Kan ju vara bra att veta nu när det snart är semestrar och man kanske inte kan träna så bra som man vill.



För någon månad sedan så köpte jag ett par hörlurar för 379 kr på Groupon. Ett av mina bättre köp på sista tiden. Verkligen skönt att slippa ha en sladd hängande från Iphonen och små hörlurar som ramlar ur öronen. Jag tycker det blir bra ljud och det finns även en inbyggd mikrofon så man kan prata i telefon med den. I och med att den fungerar via bluetooth så fungerar den även till att koppla ihop med datorn (om den har bluetooth). Om erbjudanet kommer igen så rekommenderar jag verkligen denna produkt om du lyssnar på musik/podcast medans du är ute och går. För min del blir det när jag går ut med hunden, barnvagnen, jobbar i trädgårde, diskar, damsuger eller åker bil till jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar