onsdag 5 juni 2013

Glömde matlådan - Torkad ananas och soltorkad banan istället

I måndags så glömde jag ta med matlådan till jobbet. Någon kilometer från jobbet så ligger det ett ställe som heter Rosängen (Miljövårdscentrum) och där har de lunchrestaurang, konferenslokal, B&B, café och en butik med egenodlade grönsaker, hantverk och andra ekologiska varor. Har sedan länge tänkt att jag skulle åka dit och se hur ut. Så nu passade det bra att åka dit på lunchen. På måndagar så börjar jag sent på jobbet, så det brukar också bli en sen lunch. Det innebar att lunchrestaurangen redan var stängd när jag kom dit, så jag gick till butiken och kollade in vad de hade. Det var en mysig butik, med bl.a. ekologiska nötter, mjöler och marmelader. Då jag var lite hungrig så passade jag på att köpa torkad ananans och soltorkade bananer. Har inte testat några av dem tidigare och det var riktigt gott. Men det lär ju bli en hel del energi, då dessa frukter har rätt mycket energi från början. Köpte också Kimchi, som är fermenterade och kryddade grönsaker. Fermenterade produkter som Kimchi och surkål är ju bra för magen (probiotika) och jag har varit nyfiken på Kimchi när jag läst om det. Testade lite senare på kvällen och jag gillade det (men jag gillar även surkål). I några recept som jag stött på så använder man även Sesampasta, Tahini, så det köpte jag också.

Så vad blev det för lunch för mig?
Lite torkad ananas, soltorkade tomater och en proteinshake med smaken Päronsplit. D.v.s en ganaska söt lunch.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar