fredag 14 juni 2013

Min födelsedag och recept på supergod bananpankaka

Igår fyllde jag  40-år. Känner mig inte ens i närheten av det. Började dagen med en mumsig frukost bestående av:
En stor tallrik yogurth med kokosmjölk, russin, proteinpulver (päronsplit), pumpafrön, solrosfrön och jordgubbar.

En tallrik med vindruvor, 1 hårdkokt ägg, sötpotatisbröd med smör, ost och paprika.

Slutligen så bananpanka som bygger på ett recept från Primallife.se. Det är verkligen supergott och jag har gjort det flera gånger sedan jag hittade receptet.


1 ägg
1/2 banan
1 msk kokosmjöl
Kardemumma
Kanel (org. receptet var gurkmeja).

Blandade allt med en gaffel (mosade bananen) i en djup tallrik och stekte sedan i stepamnan. Hade sedan på lönnsirap innan jag åt den. Kan ju också ha bär och eller grädde till det om man vill.


Som ni ser på bilden här över så fick jag även lite paket av min härliga fru. Det var bl.a. massor av snygga kläder som en funktionströja, två pikéer och 1 skjorta. I ett av paketen så var det en samling träningsfilmer som jag önskat mig (finns till nedsatt pris på Kettlebellcenter.com, men såg att det var slut i lager).

Vid lunchtid så åkte jag ner till Crossfit Örebro och körde ett roligt pass där.
Fick sedan lunch hos mina föräldrar och de bjöd på god ugnsbakad lax med rotfrukter i ugn och sallad. Till efterrätt blev det en supergod blåbärspaj med vanlijsås. Pajen hade hon gjort utan att använda gluten (mjöl) för att hon vet att jag försöker undvika det så mycket som möjligt.

Efter det åkte vi upp på stan och gick runt och shoppade lite saker som vi behövde hemma. Åt sedan mumsig sushi på den bästa sushirestaurangen i Örebro, nämligen East West  Sushi, Grill & Lounge. Tog även in en god efterrätt.

Avslutade den lyckade dagen med en kvällspromenad i Stadsparken och Wadköping. Var skönt att röra på sig efter all god mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar