söndag 29 juli 2012

Rankel

Idag så åkte jag till Crossfit Örebro då de hade satt in en extratid. Verkligen roligt att träffa lite crossfitfolk. Det blir ju inte så ofta nu för tiden och jag kan känna att jag saknar gemenskapen där.

Idag var det mer av Open Gym så man fick värma upp själv och om man ville följa det program som Benny skrev på tavlan.
Jag värmde upp själv och så började jag på det som var skrivet.
Körde 2 set Frontsquat med 50 kg och ett set Jerk med 50 kg innan jag kom fram till att jag istället ville köra någon WOD.

Kollade lite bland mina WOD som jag skrivit ner (se fliken Roliga WOD) och valde mellan Rankel och Kelly. Valet föll på Rankel

Rankel
20 min AMRAP
6 deadlift 102 kg (jag körde med 100 kg)
7 burpee pullups
10 kb-swing 32 kg
200 m löpning
Jag hann 6 varv och 2 marklyft.

Som ni ser så hade jag än högre maxpuls under passet än vad jag gör när jag springer 5 km (156 bpm). Större delen av passet så ligger jag över 160 bom (satte igång tiden ca 25 s före och stängde av ca 25 s efter passet så medlet är betydligt högre än 156 bpm).
Detta får mig att dra slutsatsen att jag får bättre träning för konditionen när jag kör 20 min crossfit mot om jag skulle sprungit i 20 min.

Tyvärr så aavslutade jag passet med att sträcka mig i ryggen (bröstryggen) på de sista 2 marklyften. Det är nackdelen med att köra crossfit. Ibland när man kör på tid och är trött så fokuserar man inte max och tappar fokus. Borde egentligen tagit 15 s andningspaus innan jag gav mig på marklyften (vilket jag gjorde på de andra varven), men det var ju bara 30 s kvar så då ville jag ju få ett bra resultat.
Man skall alltid lyssna på kroppen även om det betyder ett sämre resultat i WODen (jag slutade i varje fall lyfta när det högg till trots att det var tid kvar). Får väl se imorgon hur allvarligt det var, men jag tror inte det blir några problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar