måndag 30 juli 2012

Glutenfria pannkakor

I förrgår så gjorde jag ett nytt försök på att göra pannkakor. Denna gång så hörde jag efter med min fru hur hon gör sina pannkakor (som är jättegoda men innehåller vetemjöl). Körde med hennes recept, men bytte ut mjölet mot kokosnötsmjöl och mandelmjöl
Receptet blev då
3 ägg
4 dl mjölk
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
Lite salt
La också till 1/2 dl kokosmjölk och 1 skopa proteinpulver med vaniljsmak.

Stekte en men märkte att den inte blev så bra (föll isär när man skulle vända på den)
Tillsatte då 3 msk psylliumfröskal (fiberhusk) och då blev det lite bättre, men fortfanade inte bra.
La då till ett ägg och då blev det bättre. Fortfarande så kändes de lite "mjöliga" och inte alls som min frus pannkakor. Nästa gång jag gör receptet skall jag använda mindre mjöl och fler ägg, så får vi se hur de blir då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar