onsdag 25 juli 2012

Aktiv barnpassing & Utegym

Igår och idag är vi barnvakter. Så igår så åkte vi till det nya utomhusgymmet, som också verkade fungera bra som lekplats (jag hade hela tiden koll på att de inte störde så det var inte så att de fick springa runt själva och vara ivägen för alla). Tror de tyckte det var roligast när de fick agera extra vikt till mig och när de fick gunga i gummibanden som jag hade med mig.

De hade med sig in-lines och skateboard så på eftermiddagen fick jag slänga fram mina gamla in-lines. Vi satte också upp mitt stora spännband som en slack-line så att vi kunde träna att gå på lina. Ungarna gjorde också en hinderbana i vår trädgård som de sprang på tid. I och för sig blev det lite TV-spel under dagen också, men det är kul att de gillar att göra saker där man får röra på sig.
Jag tycker det är roligt att Örebro Kommun byggt detta utegym som ligger mellan Alnängsbadet och Naturens hus. Dock så skulle jag ha konstruerat maskinerna lite annorlunda om jag hade fått bestämma. Man skulle rätt enkelt kunnat lägga till fler handtag så att det lätt skulle gå att ändra vikt (kortare hävarm kräver mer kraft). Annars skulle man kunna göra vikter som man skulle kunna hänga på stockarna på sidan. Nu finns det i och för sig oftast två olika storlekar på maskinerna och om man sedan kör på ett ben eller med en arm så blir det ju lite jobbigare.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar