tisdag 3 juli 2012

Att komma igång efter semestrarna

För några veckor sedan så kontaktade en journalist mig angående att hon skulle skriva en artikel i tidningen Topphälsa. Artikeln skulle handla om hur man skall kunna hålla träningslöftet efter semestrarna och journalisten ville då ha med mina kommentarer. Kul att bli tillfrågad tycker jag. Det var inte bestämt exakt i vilket nummer det kommer, men håll utkik under hösten.

Det här var tipsen som jag skickade till henne.

1. Sätt upp rimliga men ändå utmanande mål. Vet du om att det är mycket annat som händer runt omkring dig, så räkna inte med att du ändå kan få in 4-5 träningar i veckan. Sätt då målet till 2-3 träningar och se det som en bonus de veckor du får in fler. Se till att belöna dig när du uppnått målet och då helst inte med en onyttig fika.

2. Planera in din träning i kalendern (gärna tillsammans med en träningskompis).

3. De flesta blir motiverade av att se resultat. Hitta gärna någon övning som du kan använda som utvärderingsövning för att se dina framsteg. T.ex. hur många utfallsteg orkar du, hur snabbt du ror 500 m på roddmaskinen, hur länge orkar du hålla plankan. Testa sedan av den efter en månad.

4. För att få bra resultat av din träning är det viktigt att även sova ordentligt och att fylla på med bra energi.

5. Börja med att träna det du tycker är roligt och när du fått in en rutin i din träning så kan du lägga fokus på det du kanske behöver, men inte tycker är lika roligt.

6. Börja lugnt och öka allt eftersom. Drar du på dig småskador så är det lätt att tappa motivationen till träning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar