söndag 29 juli 2012

Köpa skivstång & träning på gymmet

Jag skulle vilja köpa en skivstång att använda hemma. Någon i Örebrotrakten som vill sälja en begagnad billigt? Kommer ju behöva en hel del vikter så är det någon som har viktskivor över så hör av er. Har inte bestämt om jag vill ha 25 mm eller 50 mm hål. Har redan en del 25 mm till mina hantlar, men med 50 mm så kan man lasta på mer på stången. Annars blir det nog till att köpa skivstång och vikter på Rusta, då det nog är det billigaste om man kan tänka sig järnvikter och med 25 mm hål.
Kostar 199 kr för skivstång och 499 för 30 kg vikter (2x5 + 2x10 kg).
Har precis lagt in en annons i vår dagstidning för att se om det är någon som har något som ligger och samlar damm.

Igår så åkte jag till jobbet och tränade. Skönt med egen nyckel till gymmet :)

Värmde upp med 4 min rodd (1000 m)
Körde sedan foamroller och massageboll i ca 10-15 min.

Sedan blev det Get-up med 20 kg skolskivstång.

Därefter så tränade jag på min powerclean.
Körde ca 3-4 reps (med att jag ställde ner och tog nytt grepp) och sedan vilade jag någon/några minuter.
Började på 50 kg och gick upp till 60 och 65 kg.
På 70 kg som är tungt för mig så gick jag över till att bara köra 1 rep.

Efter det så körde jag 4 varv
2-3 Frontsquat (5 rep på lägre vikter) - 60 och  80 kg
6-9/arm Enarms hantelrodd 26 och 32 kg
7-8 Rygglyft med armlyft framåt med 10 kg viktskiva
60 s Stretch av bröstmusklerna.

Avslutade med att träna några rep vanliga clean (med squat) med 50 kg skivstång.
Stretchade även vaderna lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar