lördag 18 maj 2013

TRX Sport Medicine kurs

Idag har jag varit på kurs i TRX Sport Medicine. Den hölls av Seth Ronland (årets PT 2011).
En intressant dag som gett en hel del ny inspiration och ideer. Första delen av dagen gav inte lika mycket som eftermiddagen. Vi började med att gå igenom grundläggande saker som jag trodde att man redan skulle kunna (då man skulle gått TRX-kurs eller kunna det på annat sätt för att få anmäla sig). Som t.ex. hur man sätter upp TRX och ändrar motståndet. Det jag hade mest problem var att jag inte hade koll på alla termer när det gällde övningarna och annat. Vi gick även igenom en del grundläggande övningar.

Efter lunch gick vi igenom olika "case" och vilka övningar som skulle vara bra för just den patienten.
Fick här mycket bra övningar och idéer. I slutet av dagen fick vi instruera lite övningar för varandra.
Vi fick en relativt tjock "user guide" där man bl.a. fick massor av övningar förklarade med både bild och text. Vi hann inte gå igenom alla övningar, så det skall bli kul att kolla igenom den och se om man får några fler favoritövningar.

Efter kursen så tänkte jag leta upp ett gym att träna på. Hoppade av tunnelbanan i Liljeholmen och gick över till Nordic Fitness anläggning dit jag fått en gratisbiljett av syrran som tränar där. Blev lite förvånad när jag kom dit och det visade sig att gymmet var obemannat från 16.00. Hade ju kollat öppettiderna, men där stod det bara att det var öppet till sent på kvällen, men inget om att det var obemannat. Tänkte att då går jag till Sats eller Friskis och Svettis som jag hade sett på vägen. Visade sig att de hade stängt. Så tyvärr blev det ingen träning idag. Saknar mitt hemmagym och ett gym som jag har nyckeln till och kan träna på när jag vill.

Blev istället lite Sushi och sedan gick jag tillbaka till Liljeholmen. Där skulle jag hoppa på en buss. Såg den komma och gick dit jag hade hoppat av tidigare på morgonen, men det visade sig att det inte var hållplats och chauffören åkte vidare utan mig (han såg att jag kollade) ner i en tunnel. Jag sprang runt huset för att se vart bussen skulle komma ut. När jag kom runt huset så mötte jag bussen som kom upp från tunneln. Chauffören såg mig igen och öppnade rutan och när jag frågade vart jag skulle ha hoppat på bussen så sa han att jag var tvungen att göra det via tunnelbanestationen och sedan åkte han vidare.
Blev lite sur för jag tyckte inte att det var direkt superbra skyltat och tyckte nog att han kunde ha släppt på mig.

Nu ser jag fram emot morgondagens kurs i myofascialrelease och triggerpunkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar