fredag 24 maj 2013

Gårdagens kettlebellpass blev dagens träning

Min enda träning igår var när jag testade (1 varv per wod och med lätt kettlebell) de två olika kettlebellwodarna som jag skullle ha på kettlebelklassen. Båda delarna plus bonusdelen körde de med en kettlebell. Tog dem ca 29 min att ta sig igenom dessa och då hann några köra några minuter bonus.


Så idag så tänkte jag att jag skulle köra passet i 30 min.
Första WODen klarade jag av på 13 min 25 s med en 20 kg kettlebell.
Sedan blev det drygt 1 min vila (1 min 15 s) då jag hämtade och fyllde på vattenflaskan.

När jag kört 2 varv av andra varvet på WOD 2 så svettades jag i ansiktet så mycket att jag var tvungen att hämta en pappershandduk, vilket gav ca 30 s vila. Efter 26 min 13 s så var jag klar med WOD 2. Prick på 27.00 min började jag med Bonusstyrkan (On the minute) och den tog ca 40 s så då blev det ca 20 s vila innan nästa började på 28.00 min. På sista minuten (29.00) så körde jag två varv utan vila och blev klar på 30 min 10 s. Ett väldigt skönt pass där första delen framförallt tog på benen och i andra delen fick framförallt axlarna  jobba hårt.

Hangsnatch Burpees på mitt sätt är att man börjar med vikten på golvet och snatchar upp den ovanför huvudet (utan sving) och sedan ställer man ner den på golvet. Sedan sätter man i händerna och hoppar bak i en armhävningsställning och sedan hoppar man tillbaka och byter hand till nästa snatch. Självklart kan man lägga till en armhävning där man nuddar handtaget på kettlebellen med bröstet, men i just dennna WOD körde jag utan armhävning för att få ett högre tempo. Är ni nyfikna på hur övningen ser ut så rekommenderar jag er att besöka min blogg nästa onsdag då det är Veckans Övning då.

När jag körde utfallsthrusters så märkte jag att jag tappade hållningen åt sidan när jag körde med höger fot fram (och kettlebellen i vänster arm). Tycker egentligen att det borde vara tvärtom då jag vet att jag är svagare i vänster säte. Dessutom så tror jag att detta var en av de jobbigaste övningarna i dagens pass.

Efter passet så körde jag
3 varv
5-7 Sumo Hållningsmarklyft 70 kg
4-6 Handstand push-up

3 varv
5-7 Marklyft 100 kg
6/arm Seasawpress
Efter 2 varv så passade jag på att laga en dragmaskin som jag

1 set 
7 Pull-up

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar