lördag 25 maj 2013

Sweet potato panncakes

Idag så testade jag ett recept på Sweet potato panncakes, från boken Practical Paleo. I boken så gjorde de egna hamburgare och använde dem som hamburgebröd. Jag orkade inte göra egna burgare så jag tog 2 frysta istället.

Receptet som jag gjorde blev 6 st bröd. Jag använde 4 av dem till hamburgarna som också fick lite lök, tomat, ruccola, ketchup och hamburgedressing på sig. I receptet stod det att man kunde använda morötter istället för sötpotatis. Jag testade att ta ca hälften av varje, mest för att sötpotatisen är nästan 3 gånger så dyr som morötterna.

Ca 5 dl rivna morötter/sötpotatis
3 ägg
2 tsk kokosmjöl
1/2 tsk kanel
1/4 tsk ingefära
1/4 tsk salt (havssalt skulle det egentligen vara enligt receptet)

Blandade ihop kryddor och ägg med en gaffel. Tillsatte sedan de rivna sakerna och såg till att det blandade sig ordentligt. Stekte dem sedan i stekpannan til lagom stora "bröd".

Liksom igår så smakade det inte precis som "vanligt" hamburgebröd, men jag tyckte det var riktigt gott (bättre än de vanliga) och passade bra till hamburgaren. Kan nog även ätas som de är med något protein till eller som frukostmacka. Hur som helst ett hälsosammare val till hamburgabröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar