tisdag 28 maj 2013

Funktionell fys och lite annat

I lördags så tog jag fram lite träningsredskap och började slå lite på min nyinförskaffade boxboll. Blev sedan avbruten av trevligt sällskap. Lite senare så började jag känna mig lite konstig i halsen så det blev ingen mer träning. Elvira har varit sjuk ett tag, så jag hade nog fått dem bacillerna. Fortfarande lite hostig och raspig i halsen idag. Får hoppas det går över snart. Igår så körde jag dock igenom 1 varv av de två styrkedelarna av passet (med lätta vikter) jag skulle ha på kvällen. Ville se hur lång tid det tog att göra 1 varv.

Hur som helst sp spg gårdagens Funktionell Fys ut så här
Snabb uppvärmning

Tabata 3 min
Benböj

Styrka 1 + 2 – 2x6 min
6-8 Pull-up
6-8/ben Step-up
3-5 Wallwalks

Styrka 3 + 4 – 2x6 min
6-8/ben Enbens raka marklyft
6-8 T-drag i Slyngor
6-8 Bicepscurl i slyngor
6-8 Tricepspress i slyngor

Tabata 3 min/övning
Roddmaskin
Armhävningar
Thrusters
Enbens höftlyft
Utfallshopp med latsdrag
Brandslang - upp/ned
Boxboll
Kettlebellsvingar

Passet gick till så att man körde 6 min styrka och sedan 2 övningar där man körde 3 minuter tabataintervaller (20 s arbete + 10 vila). Sedan 6 min styrka och 2 tabataövningar och så vidare. Förstod redan innan att det skulle bli lite tajt med tid då själva träningen tar 48 min. På de resterande 12 min skulle de alltså värma upp och jag skulle även hinna visa alla övningar (vilket tog lite längre tid än jag tänkt). Sedan blev det ju lite vila mellan blocken. Så till slut blev det så att vi fick dra över på tiden och de som ville fick stanna och stretcha. En annan trevlig sak var att en av deltagarna var en gammal gymnastikvän som jag inte sett på många år. Tyvärr så var det sista passet för denna termin. Har dock 2 kettlebellpass kvar innan terminen är slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar