tisdag 14 maj 2013

Kanderade kokosvalnötter


Idag så testade jag ett recept från boken Paleo Indulgences. På engelska hette det Candied Coconut Walnuts. Jag gillar boken som har massor av "paleo  treats", men även en del recept på maträtter. Detta är dock det första receptet som jag testar. En bra sak är att man får vikter och mått både i USA mått (t.ex. lb och cup) i metriska (t.ex. ml och gram), vilket inte är så vanligt i amerikanska kokböcker. Dock så är temperaturerna bara angivna i Farenheit.

Så här gjorde jag recepet
70 g valnötter
30 g kokoschips
1 tsk ekologiskt vaniljpulver (betydligt mer än orginalreceptet)
60 g Lönnsirap (var angivet i ml, men jag chansade)

Körde det i ugnen i ca 14 min på 175 grader. När jag gör detta nästa gång så kommer jag inte använda lika mycket lönnsirap. Sedan kändes det som att de blev lite brända. Kan bero på att jag körde varmluftsugn, eller så får man kanske ta ner värmen eller tiden lite.

Hur som helst så blev de goda även om de blev lite brända. Sedan får man se detta som ett lite nyttigare alternativ till godis och det är nog inget man mår bra av att äta för ofta.

Som ni ser så innehåller detta godis rätt mycket energi.

Innehåll per 100 g
Energi: 493 kcal
Protein: 7.5 g
Kolhydrater: 31,8 g
Fett: 38,4 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar