söndag 12 maj 2013

Goda Paleobollar

Idag testade jag att göra paleobollar. Blev inspirerad av bloggen Primallife.se där Emma lägger ut massor av paleorecept.

Så här såg mitt recept ut efter vad jag hade hemma

20 g mandlar
30 g cashewnötter
20 g valnötter
40 g urkärnade torkade dadlar
45 g torkade fikon
50 g kokosflingor
5 krm kakao
1 krm ekologiskt vaniljpulver (se bilden under)
20 g smält kokolja

Hällde i allt i en smal bunke och mixade det med stavmixern. Blev en kladdig smet som jag formade till bollar. Dessa rullade jag i lite extra kokosflingor. När man haft dem i kylen i ca 30 min så har de stelnat och är inte längre kladdiga. Man kan säkerligen platta ut smeten på ett bakplåtspapper och ställa in i kylen för att sedan skära upp dem i bars istället om man gillar det bättre.
Jag valde att inte ha i så mycket kakao då jag inte ville ha för mycket chokladsmak (började med 2 krm, men då kände jag ingen smak alls), så vill du ha mer av den smaken så är det bara att öka dosen.
Funderar på att göra liknande sats, men att då köra med citron och vaniljsmak. Lakritspulver skulle också kunna vara gott.

Jag tyckte de blev supergoda. Dock är det en hel del energi i dem så man får passa sig så att man inte äter för många.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar