onsdag 30 januari 2013

Vanligaste skadan i gymmet ....

Vanligaste skadan i gymmet är att man tappar vikter/redskap på sig (har jag för mig att jag läst). Idag så kom jag med i den statistiken.

Körde ett superkort pass där jag använde skivstång. I och med att stången bara vägde 19 kg och jag ville köra på 40 kg så hängde jag på 10 kg viktplattor med en liten 0.5 kg platta utanpå.
Hade skivstången i benböjracket och är jag stressad avslutade passet så tänkte jag inte på att den lilla vikten satt utanpå den större vikten (som ni ser på bilden så tänker man inte så mycket på den då det mesta på den också är svart). Detta innebar att den lilla 0.5 kg vikten ramlade ner på min stortå.
Som tur var så träffade den bara nageln på stortån (annars kanske något ben gått sönder), men det började blöda. Nagel gick dock inte sönder. Så kan det gå när man har bråtton.

Dagens lunchträning blev alltså

3 min Rodd

2 varv (med 40 kg skivstång)
1 min Hang power clean
1 min Fronsquat
1 min Push-press
1 min vila

Första varvet blev det 19 - 19 - 11 rep
I och med att jag har dålig rörlighet i bröstryggen så fungerar inte frontsquat så bra utan jag får böja handleden väldigt mycket. På andra varvet kändes det inte så bra så jag slutade med fronstsquat lite tidigare,
Det blev 19 - 11 - 10 rep

Denna WOD var ursprungligen på 3 varv, men jag hann bara 2 varv för jag var tvungen att hinna äta också.
När jag körde den förra gången så fick jag ihop 131 rep. Hann nu 89 rep på  varv, så det hade räckt med 43 rep för att slå mitt gamla rekord. Borde gå när jag fått ordning på min rörlighet som jag egentligen borde öva mer på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar