torsdag 10 januari 2013

Bra skulderövningar och dagens träning

Dök på en bra blogg av Jakob Richloow, nu på jullovet.
Där hittade jag bl.a. en bra skulderövningkombination. (se filmen) som jag la in i dagens träning.
Läs gärna hans två blogginlägg om skulderproblematik (jag har bara läst den andra ännu)
Så tränar du för stark och smärtfria axlar del 1
Så tränar du för stark och smärtfria axlar del 2
Vet att jag borde jobba med rörligheten som han skriver om i första inlägget, men det är roligare att träna styrka.Dagens träning
2 min SkiErg
2 min Crostrainer
500 m maxrodd. 1 min 35.2 sek

3 varv
8 Overheadsquat med Aquabag (ca 20 kg)
8-10 servirötspress med 12 kg första varvet och sedan 16 kg

Sedan 5 varv
5 per ben Bulgarian Split Squat 2x17.5 - 2x20 - 2x 23 kg  2x26 kg (2 set)
6-8 Militärpress 35 kg - 37.5 kg på resterande
direkt följt av 5 push-press med samma vikt
1 varv skulderkomplex (5 rep per övning) med 2x3kg

1 kommentar:

  1. "Vet att jag borde jobba med rörligheten som han skriver om i första inlägget, men det är roligare att träna styrka." är en ganska vanlig inställning Mattias, oroa dig inte. ;-) Tänk istället att ju bättre kvalitét du får på hur din kropp rör sig, desta hårdare och effektivare kan du träna. Det gäller också att hitta övningar som lätt går att få rutin på i sin uppvärmning och som man känner att de "funkar" och samtidigt gör en varm nog att känna sig redo för vikterna efteråt. Lycka till! /J

    SvaraRadera