tisdag 22 januari 2013

Sisådär resultat

Nu har jag kört 2 veckor med rätt lite kolhydrater och lite mer fett. I söndags så fuskade jag lite när jag var hemma hos föräldrarna. Blev två skivor hembakat bröd och äpplepaj med vaniljsås. Så igår när jag mätte/vägde så hade jag gått upp ett kilo sedan förra veckan, så nu var jag tillbaka på startvikten. Nu var det nog lite vatten då kolhydraterna kvällen innan säkert band upp lite vatten. Dock så hade även midjemåttet ökat 1 cm av de 3 cm jag minskade förra veckan. Mina tankar om det är att jag fortfarande sover alldeles för dåligt, vilket är en stress för kroppen. Och just stresshormonet kortisol verkar ha en tendens till ökad bukfetma. Tanken med att äta en sån här kost är ju att man skall sluta äta när man är mätt och att just fet mat och lite kolhydrater gör att man håller sig mätt längre. Ett "problem" då är att jag ofta stressar i mig maten då jag tycker det är kul och skönt att träna innan lunch och då även tar lite av lunchrasten. Det tar ju ca 20 min innan kroppen känner av att den är mätt och då har jag redan hunnit slänga i mig maten. Jag har också varit sämre på att dricka vatten den sista veckan. Dricker inte så mycket till måltiderna då jag förstått det som att man får en bättre matsmältning om man inte spär ut magsyran. Men skall försöka dricka mer vatten mellan måltiderna. Jag har märkt att jag ibland mistar törst för att jag är sugen på något och om jag då dricker vatten så försvinner suget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar