tisdag 8 januari 2013

Dags att sätta igång

Väldigt lite träning och desto mer fika och efterätter under julen satte sina spår. Gått upp några kilo. Häromdagen vägde jag ca 76 kg, men igår 74.1 kg och det är mer än på rätt länge. Har i och för sig inget emot vikten i sig om det bara var muskler, men i och med att midjemåttet också ökat (88 cm vid naveln om man jämför efter Fitnesskampen då jag låg på strax över 80 cm). Så nu är det dags att skärpa till sig med både träning och kost.

Tänkte testa en kost åt LCHF hållet för att se hur jag reagerar när jag går ner ännu mer i kolhydrater. Dock kommer jag äta mer kolhydratrika grönsaker, som t.ex. sötpotatis och rotfrukter direkt efter träningen. Frukosten kommer bli mer fettrik. Idag åt jag t.ex. 4 hårdkokta ägg, halv paprika, ca 1.5 dl youghurt spetsad med ca 0.5 dl grädde, 20 g proteinpulver och frö/nötblandning (cashewnötter, solrosfrö, psylliumfrö och pumpafrö). Tog också fiskolja, d-vitamin och ca 1 matsked olivolja. Denna frukost gjorde att jag höll mig mätt ända fram till träningen innan lunch. I vanliga fall brukar jag bli lite hungrig runt 10-tiden.
Skall också försöka dricka mer vatten, för jag har märkt att ibland när jag känner mig hungrig så försvinner det om jag tar ett glas vatten. Skall också försöka mäta mina ketoner med min ketonmätare. Har inte använt den förut, men tycker att det kan vara intressant att se hur man ligger till.

Idag blev det ett snabbt pass innan lunchen.
Var hemma på lunchen då jag masserade på ett företag sim ligger allseles där jag bor.
Blev jointmobilty, enbens knäböj, lite benböj med bebis på axeln och axelpressar med bebis som uppvärmning.

Sedan 21-15-9 med 16 kg kettlebell
Kettlebellsvingar
Hö / Vä Kettlebellsnatch
Goblet squat (Front squat)
Hö/ Vä Strikta pressar
Min tid: 11 min 19 s (rekordet för mig är 9.50 min).

Hade min lilla Elvira i en babysitter som satt och skrattade åt mig när jag körde. Blev lite roligare att köra då.

1 kommentar: