torsdag 17 januari 2013

Hållningsväst

Har fått möjlighet att testa en Hållningsväst från Pakvis.com.

Har börjat använda den i princip varje dag från och med förra måndagen. Det stod att man skulle börja med max 30 min och de första gångerna så kändes det faktiskt att det var nog. Nu så kan jag ha den på lite längre perioder. Jag försöker ha den på mig på morgonen och ett tag när jag kommer hem från jobbet. Skall dock försöka öka tiden mer från och med nu.

Tanken med västen är inte att den skall hjälpa till att dra tillbaka axlarna utan mer att den skall påminna dig när du tappar hållningen och det fungerar faktiskt riktigt bra. Man kommer på sig själv med att rätt snabbt tappa hållningen och rätar då upp dig.
Dock har jag märkt att om man är väldigt koncentrerad på att göra något så missar man att lätt att det blir ett ökat tryck över axlarna..
En annan fördel som jag kommit på är att man märker om man bröstandas mycket då den nedre delen av västen går över bröstkorgen. I vardagen så tycker jag att man skall eftersträva att bukandas så mycket som möjligt. Tog lite kort i måndags (för att kunna se mina resultat på kost och träning) och de kommer jag använda för att utvärdera om västen hjälper.
Men jag kommer också försöka lägga in lite rörlighetsträning för framförallt bröstryggen och även lite extra styrketräning för musklerna på baksidan. Tror att det kommer ge bättre resultat än att bara använda en av metoderna. Nackdelen är att jag då inte vet exakt vad som har gjort att jag har fått bättre hålllning (om jag nu får det).
Dessutom gav jag en likadan väst till min syster i julklapp, så vi får väl se vad hon tycker om den.

Västen finns i tre storlekar och den kostar 500 kr

Har du mycket spänningar i axlar och nacke så missade du väl inte mitt inlägg om några av de andra massageredskapen som jag köpt från Pakvis.com.
Har ju också gjort ett stort test av foamrollers som ni också kan kolla in.

2 kommentarer:

  1. Var du nöjd med västen?

    SvaraRadera
  2. Jag är nöjd med västen. Det största problemet är att komma ihåg att ta på sig den. Är lite dålig på det, men när jag väl använder den så tror jag helt klart att den fungerar som det är tänkt, för man får en påminnelse om att stäcka på sig.

    SvaraRadera