lördag 5 februari 2011

2000 m rodd

Åkte ner till Crossfit Örebro imorse för att köra ett pass.
Passet och teknikträningen bestod av snatchar med skivstång och squatsnatch.
Kändes inte som det bästa för min axel eftersom den inte repat sig helt ännu efter onsdagens overhead squat.
Jag tränade lite på snatchen med lätt stång (25 kg), men hoppade att köra dem med squaten (overhead squat).

Själva WOD:en var 3 st set med ca 1 min vila mellan

Man körde två och två i 4 min
En vilade medans den andre körde 5 repetioner och så bytte man av varandra.

Jag valde att köra frivändningar istället för snatchen eftersom jag kände av lite ut i armen efter de lätta snatcharna.

Strax efter att vi började så gick axeln ur led på en av tjejerna. Det hade visst hänt förut så efter ett tag så gled den tillbaka. Resten av passet så tränade hon sit-ups istället. Det är strongt att fortsätta träna direkt efter.

Men när vi sedan satte igång så blev första setet bara 2 min (körde med 40 kg), men det andra setet blev då istället 6 min och sista setet tror jag blev 5 min. De två sista setet körde jag med 45 kg.

Efter den efterföljande stretchen så kolla de jag på planchen med Athletic Skills.
Valde att göra ett försök på en av uppgifterna nämligen 2000 m rodd. Mitt mål var att komma upp i nivå två, vilket innebar att jag skulle ro snabbare än 7 min och 30 s. Min tid blev tillslut 7 min 29,3 s och jag klarade då mitt mål. Vad har du för tid på 2000 m rodd?

1 kommentar:

  1. Siktar på under 7 min på 2000 m. Dock ett långsiktigt mål. Bästa tid i veckan var 7.23.5 s. Kör normalt med dragfaktor 105-110.

    SvaraRadera