söndag 27 februari 2011

Mer konvent med bl.a. advanced kettlebell och TRX

Ett litet filmklippfrån dagen.


3:e passet på gårdagens konvent var Advanced Kettlebell. Vi skulle ha två st kettlebell och jag tog 2 st 16 kg, vilket faktiskt skulle visa sig vara lite för tungt i vissa övningar.
Patrik som höll passet la upp passet så att vi körde varje övning med 20 repetioner (med vissa undantag), andra varvet med 10 reps och sista varvet 5 reps.
Övningarna som vi körde var
* Swinging squats. En kettlebellsving där du går ned i snabbt benböj varje gång kulan är uppe.
*  En övning där du från rack pressa ut kulan åt sidan, så att kettlebellen gör en cirkel innan den kommer upp i rack igen. Riktigt jobbig övning, som jag testat en gång förut, men sedan glömt bort.
* Alternerade snatch. Detta har jag inte tränat på och här skulle jag behövt 2 st 12 kg´s istället för den var tuff att få in tekniken på
* Renegade Walk - Armhävningsställning med händer på kettlebellen. Lyft fram en kettlebell i taget så att du går framåt. Gör en armhävning varje gång du gått fram med båda kettlebellen
* Swinging walk - Gå några steg framåt i varje sving.
* Get-up med två kettlebell - Jag saknade rörligheten för att ta mig upp utan att kunna använda händerna. Lyckades en gång när jag fick låna 2 st 12 kg´s, men då var jag tvungen att böja på armarna,
Riktigt kul och svettigt pass blev det. Några som var med hade inte testat kettlebell förut och för dem måste det varit kanonsvårt, även om de ibland fick tips om hur de skulle förenkla.


Nästa pass var dagens roligaste, TRX/Bulgarian Bag.
Efter uppvärmingen så delade vi in oss i 2 grupper där ena gruppen hade Bulgarina bag och den andra hade TRX. Varje övning gjorde man i 3 set om 1 min och efter varje minut så växlade man redskap mellan grupperna. Gillar verkligen att träna med slyngor som t.ex. TRX.
Några av övningarna som vi körde i TRX var
* Superman - Händer i handtagen. En liten benböj som man sedan sträckte ut i spannung (lutade sig snett fram). Har sett den på film, men inte testat den själv förut. Riktig skön övning som tar en hel del på bålstabiliteten.
* Anatomic Push-up - Fötter i TRX. Gruppering + armhävning. Jobbig övning.
Roligaste övningen med Bulgarian bag var när man svingade upp den på axeln och att man sedan slängde den i marken så hårt man kunde. En övning som tog mer än jag trodde var snabba framåtlutande rodd med Bulgarian Bag.

Sedan var det dags för Crossfit Aqua, men eftersom jag hade mitt sår på benet efter Free runningpasset så kollade jag bara på i början. Sedan gick jag upp i gymmet och körde lite rörlighetsträning.

Dagens sista pass var Bosu Cardio. Jag gillar att träna med BOSU och hade därför stora förväntningar på passet. Trodde att det kanske skulle var upplagt som ett intervallpass med tuffa konditionsövningar av olika slag, men nu var det tyvärr upplagt mer som ett steppass med massor av styrkeövningar. Men instruktören var glad och peppande trots att vi bara var 3 st killar som var med på passet (vilket gjorde att hon förenklade passets koordinativa del, vilket var lite tråkigt). Fick dock med mig en del bra övningar ändå och passet fick ändå godkänt även om det inte var vad jag hade hoppats på.

Syrran testade två pass som hon tyckte var roliga. AcroYoga, som var rätt avancerat, men hon klarade mycket mer än hon trodde var möjligt och ett väldigt roligt Afropass.

Tyckte att Patrik Westergren, som var ansvarig för konventet och som jag körde mest klasser med, var en riktigt skön kille med lagom mycket humor och massor av kunskap. Liksom mig så verkar han gilla nya redskap och trender. Han skall bl.a. köra en klass på Blogger Bootcamp 2011 (konventet som jag var instruktör på förra året).

Planet Fitness är ett gym som jag mycket väl skulle träna på om jag bodde i Stockholm.
Hyfsat fräscha lokaler, men mycket maskiner och en crossfitdel. Spadel med pool och bubbelpol är ett extra plus. Rätt bra öppettider (öppet till 22.00 på vardagar).
Man kan träna med Pilatesmaskiner som Reformer och Cadilac om man fått instruktioner av deras PT i Pilates.
De har massor av roliga och annorlunda pass och Running Sweden kör klasser där för den som vill förbättra sin löpning.
Exempel på klasser som de har är
* Vatten Crossfi
* BOSU
* Bulgarian Bag
* Crossfit
* Free Run
* Fusion - Styrketräning i grupp med skivstänger, hantlar och hopprep
* TRX
* Spinnoff - Ett tufft och rolig klass där spinning varvas med styrkeövningar på golvet i spinningssalen.
* Power Yoga
* Yoga
* YogaCore
* YogaFlow - Genom rörelser och andning i ett flöde uppnås styrka, rörlighet och balans. Passar för
nybörjare.
* Vattenqigong
* Aqua Zumba
* Kettlebells
* Pilates
* Zumba
* Box

2 kommentarer:

  1. Tack för trevligt sällskap under passen, hoppas att du orkade med söndagens crossfit.

    SvaraRadera
  2. Tack själv!

    Funkade bra med crossfit!

    SvaraRadera