fredag 18 februari 2011

Nyfiken på Kettlebellträning?

Nu börjar kettlebells dyka upp mer och mer på gymmen. Men jag hör om folk som får ont efter att ha tränat med dem (och då menar jag inte träningsvärk). Kettlebell träning är väldigt effektiv, men det är också stora krafter som vi pratar om, så om man gör fel så är risken för skador stor. Därför rekommenderar jag att man försöker skaffa sig kunskap om kettlebellträning. Youtube kan fungera, men det finns väldigt mycket konstiga övningar och kass teknik där också, så lita inte på det du ser. Du kan också köpa en bok eller DVD och lära dig själv. Ett annat alternativ som jag rekommenderar är att du tar hjälp av en instruktör som kan kettlebellträning. Lättare om någon utifrån kan rätta till din teknik. Det är svårt att se själv vad man gör fel, även om man vet hur rätt teknik skall vara. Du kan i och för sig kolla i spegel eller filma dig själv. T.ex. så kan du ta personlig träning med mig på Örebro Rehabcentrum eller går på mitt kettlebellpass där.

Om du hållit på ett tag med kettlebell och vill ha nya förslag på övningar så gå in på Din Träning och kolla på de 43 övningarna som finns där.

Crossfit Örebro anordnar också en Workshop i Kettlebell med en av Sveriges mest anlitade Kettlebellinstruktörer Olof Elwin från Kettlebells.nu i Motala.
Torsdagen den 3 mars så går han igenom grundteknikerna och även några mer avancerade övningar som snatch.
Det är mellan 17.30-20.30 och kommer nog bli väldigt givande.
Kostar 595 kr (495 för medlemmar i Crossfit Örebro)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar