tisdag 8 februari 2011

Fick present

 Igår fick jag en present av en av deltagarna på mitt Startgympapass.
Har pratat om att jag skulle försöka lägga in lite Zumba i det passet, men att jag inte kunnat låna skivorna (som en kompis har).
Igår så gav hon mig Zumba Fitness paketet som hon visst hade skaffat, men sedan inte använt. Tyckte att jag kunde låna det och att hon kunde ge det till någon annan, men hon sa att jag var den enda sm hon visste som skulle använda det. Man har väl allt för gulliga deltagare.
Så nu är det bara att lära sig Zumba :)Igår fick deltagarna på Startgympan testa lite slyngträning (la in några kettlebellövningar). De var lite skräckslgna när de kom in salen och såg alla linor som hängde där, men jag tror alla tyckte det var riktigt roligt.


På Funktionell fys var det 7 st igår. En till köpte kort så jag hoppas verkligen att vi kan ha kvar båda passen (detta och klettlebell).
Passade bra med 7 deltagare eftersom jag hade precis 7 st uppsättningar med slyngor uppe och att jag hade 4 st BOSU framplockade. En del av uppvärmningen vara att de skulle springa fram och tillbaka med sandsäckar och medicinbollar. I första delen av passet blev det lite olika styrkeövningar med slyngorna (biceps, triceps, lats, bröst och ben). Sedan körde vi intervall styrka (typ tabata) där de delade upp sig i två grupper.Den ena gruppen körde BOSU och den andra slyngor (sedan bytte de)
BOSU övningarna var Arm och enbenslyft liggande på magen, spänsthopp över BOSU åt sidan och repeater (stå med en fot på bosu och kör snabba knän med det fria benet). I slyngorna körde vi enbens burpees (fot i slynga, armhävningsgång fram och bak med fötter i slynga och enbens knäböj med assist av slynga (i händer).
Körde också enbensstående enramsrodd med kettlebell varvat med legcurl med fötter på glidplattor.
För att riktigt köra slut på dem så avslutade vi med 4 st 25 sekunders intervaller (5 sek vila) med djupa upphopp (händer i slyngor).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar