tisdag 8 februari 2011

Mobility & Rörlighet

Tränar du mycket rörlighet?
Själv så har jag blivit mycket bättre på att få in det i mina pass sedan jag började med Crossfit. Märker verkligen att man blivit bättre/rörligare i både övningar och när man utför rörlighetsövningarna.
Efter passen på Crossfit Örebo är det ofta en väl tilltagen stretch (där man håller varje stretchövning i 1-3 min). Dessutom så brukar det nästan alltid vara ett gäng som stannar kvar längre och stretchar samtidigt som man snackar. Händer nästan aldrig på ett "vanligt" gym att ett gäng killar (och tjejer) sitter och stretchar.

Själv försker jag då och då lägga in stretch när jag kollar på TV eller läser. Känns betydligt bättre med en TV-kväll med stretching än att bara ligga och slöa i soffan.

Inspiration hämtar jag från bl.a. MobilityWOD

Här en video från Grey Cook med några rörlighetsövningar.


Här några övningar för din skuldermobilitetInga kommentarer:

Skicka en kommentar