onsdag 16 februari 2011

Intervall träning igår

Gårdagens pass på Crossfit Örebro var ett intervallpass

15 sek jobb och 15 sek vila med 16 intervaller per övning och 5 övningar.
Detta ger en tid på 40 min, med 20 min effektiv tid.

Övningarna var
Kettlebellsvingar (jag 24 kg)
Kettlebellsnatch (jag 24 kg)
Armhävningar
Boxhopp (Jag 60 cm)
Enarms pushpress med kettlebell (jag 24 kg)

I svingarna höll jag ett jämt tempo och hann med 8 st per intervall. Snatcharna som utfördes med varannan vänster och varannan med höger började jag med 5 st per intervall, men efter ett tag så ökade jag tempot till 6 och senare 7 st per intervall. Armhävningarna var som vanligt en mördare och jag började på 10 st, men gick stadigt ner till 5 st (tror doc att jag orkade 7 st sista intervallet). Igår hade jag mina Five-fingers skor å mig och på just boxhopp (och hopprep) så blir det lite för stumt (har inte tränat tillräckligt ofta med dem), så efter ca hälften av intervallerna så gick jag upp och ner istället för att hoppa, då jag kände lite på utsidan av vänster smalben, nära knät. Gäller attt lyssna på kroppen så att man inte drar på sig ett kompertment syndrom. Pushpressen började på 6 st per intervall, men efter ett tag så ökade jag till 7 st och några gånger fick jag till 8 st. Här känner jag verkligen skillnad på vänster och höger. Tror att jag körde 8:or 4 ggr på höger, men klarade det endast med stor viljeansträngning på sista intervallet med vänster.
Efter passet började jag leka lite med butterflyes pull-up och tränade lite på medballclean.

Idag körde jag lite blandade övningar med fokus på ben.
Sprint med gummiband, bicepscurl, enbens marklyft med skivstång (60 kg), utfallsteg med stång mellan ben (60 kg) och marklyft (60 kg), 3x30 s (10 s vila) utfallshopp med latsdrag, armhävsgång med glidplattor är några av övningarna som jag körde.
Enbens upphopp och knäböj med assistans av slynga är riktigt jobbiga övningar.
Gjorde även en ny variant av burpees. Armhävning - hopp upp till handtående - armhävning - upphopp+pull-up. Blev riktigt jobbig för axlarna framförallt efter gårdagens pressar. Nästa gång jag gör denna variant skall jag plocka bort armhävningen efter handtåendet. Tror det blir mer tempo och flås då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar