onsdag 2 februari 2011

Overheadsquat

Dagens crossfitpass på Crossfit Örebro var en tuffare variant på Cindy

5 Chest to bar (jag tror jag bara lyckades med 1 st)
10 Ring dips (jag körde i ringar 2 varv och resten i dipsställning)
15 Overhead squat (jag körde med 30 kg)

Det körde vi i 20 min och jag hann precis 9 varv

Svårast (efter att man skalat ner) var Overhead squat. Trots att jag tycker att jag har bra skulderstabilitet så är det svårt att hålla den när tyngden är bakom huvudet vilket det blir i nedre delen av squaten.
Squaten tog väldigt lång tid att utföra eftersom jag hade lite svårt att balansera skivstången. Blev väldigt statiskt för axlarna att hålla stången över huvudet och efter passet så domnade/domnade min högra arm av lite.
Trots ihärdigt masserande med den lilla bollen på skuldran så har det inte släppt helt ännu (men jag märkte att jag fått bättre rölighet i axeln jämfört med vänster). Hade en tjej på passet som också fick lite stickningar i händerna och jag är helt övertygad om att det var overheadsquaten som fixade dessa problem för oss.
Hoppas det släpper tills imorgon.Sista delen av passet så tävlade killarna mot tjejerna om vilka som kom först till 300 doubleunders.
(max 3 st fick hoppa i taget och varje person skulle klara 10 st). De gick faktiskt rätt hyfsat för mig, men det sög rätt rejält i vaderna. Tyvärr så vann tjejerna.

Hittade ett träningsredskap för er som gillar rephoppningens alla fördelar, men som har svårt med tajmningen eller utrymmet. Nämligen JumpSnap som ni ser i följande videoSjälvklart är det redskapet rätt onödigt, men det är kul vad folk kan hitta på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar