måndag 21 februari 2011

Proteinpulver

Senast jag köpte proteinpulver så  köpte jag Svensk Kostilllskotts Core Protein (100% Vassle). Hade läst om det i en annan blogg och hon var väldigt nöjd med det (hon testade chokladsmaken). Köpte 4 kg vanilj för 449 kr (ca 112 kr/kg och det var reapriset som går ut idag), 1 kg jordgubb för 149 kr och slängde in en bars också för att komma över 600 kr som innebar gratis frakt.
Tyvärr så blev jag lite besviken. Vaniljen var inte lika god som min vanliga och dessutom så blev konsistensen inte lika bra heller. Inte så att det smakar äckligt eller så, men just nu är jag så nöjd med det proteinpulver osm jag brukar köpa från MMSport. Där brukar jag köpa 3 kg Body Science Whey 100% Vanilj för 396 kr (132 kg/kg) och fylla på med Bars upp till 500 kr (gratis frakt).
Nackdelen med båda dessa är att de innehåller sojalecin. Core protein har sötningsmedel: sukralos och acesulfam-k medans Body Sience har aspartan som sötningsmedel. Dock har Body Sience en naturell smak utan tillsatser, men eftersom jag till stor del använder den som smakförstärkare till min Youghurt så funkar inte det för mig. Också testat Body Science diet fuel som är lite dyrare (219 kr för 1 kg) och den har fördelningen 70% Kaseinisolat och 30% Vassleisolat, vilket enligt tillverkaren skall ge bättre resultat. Jag gillade dock inte smaken och konsistensen på detta protein.

Ett annat protein som jag köpt på mässor och som smakar bra och som har väldigt bra konsistens är Top Formula. Gillar framförallt smaken Päron Vanilj. Kostar 199 kr/kg (Jag köpte det fr 149 kr på mässa)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar