lördag 19 februari 2011

Gummibande gick av

Idag åkte jag till jobbet och tränade. Lite tråkigt att köra själv. Har lite svårt att få upp tempot i träningen. Men tyvärr så passade det inte in i schemat att åka och träna på Crossfit Örebro.
När man åker dit så blir det inte bara träning utan massor av trevligt socialt umgänge också.

Uppvärmning
1000 m rodd
Lite lek med kettlebell och slyngor (tandem, vilket var riktigt utmanade, se filmen)
Lite hopprep med enkelhopp och doubleunders.
Använde också min medinboll på 10 kg (Se filmen här under)Dagens Wod (Tack för tipset som jag fick från crossfit Örebro)
21-15-9 av
Kettlebell thrusters 2x16 kg
Kettlebellsvingar (till över huvudet) 24 kg
Boxhopp (52 cm)
Min tid: 6.45Måste bli bättre på mina boxhopp. Klarade inte så många i rad trots att jag körde med lite lägre box.
Avlsutade med några set med vanliga dips

Igår så körde jag ett pass på jobbet. En av sjukgymnasterna hängde på och efter passet var hon riktigt skakig. Hon tränar rätt mycket, men det blir lite annorlunda när man jobbar med stabiliserande övningar.
Vi körde bl.a enbensbenböj (och några med upphopp för att pressa ur det lilla extra) med assist av slyngor (i händerna), spänsthopp över BOSU med knäböj (riktigt flåshöjare) och servitörspress med kettlebell. I slyngorna körde vi även bicepscurl, armhävningar, tricepspress, armhävningsgång bakåt upp mot handstående (slyngor runt fötter) och runner.

Vi körde också löpning med Woody Gummiband. Då hände något som jag inte trodde kunde hända, nämligen att det blå bandet som jag körde med (ihopkopplat med ett grönt band) gick av. Lite pinsammt då jag hade försökrat min kollega om att banden håller, när hon frågade. Som tur var så fick inte någon bandet på sig, men det smällde till rejällt. Trodde inte det skulle vara några som helst problem att springa 10 m med de två ihopkopplade banden (2 av dessa meter var banden när de inte var spända).

2 kommentarer: