söndag 2 maj 2010

Årets första löptur

I veckan så köpte jag ju ett par nya löparskor och idag. lördag, var det dags att inviga dem. Gillade dem verkligen och de sitter kanonbra på foten. Fick också nytta av löparjackan från Nike som vi fick på Blogger Bootcamp.
Har flyttat till ett hus i Lillån (Örebro) och jag vet att det finns ett spår här, men jag hade inte varit i det än. Joggade  ca en 1 km för att komma till spåret och sedan var det bara att börja springa. Hade ingen aning om hur långt spåret var eller om det fanns flera spår. Som tur var så valde jag rätt spår när jag fick möjlighet att välja. Kunde blivit 10 km, men nu blev det 3,5 km spåret. Vid starten på spåret (som jag senare kom till) fanns det faktiskt lite träningsredskap, eller vad man kan kalla det. Körde i varje fall några chins i ett räcke.

Hur gick det då med löpningen på årets första löptur?
Själva konditionen var det inget fel på, men jag fick lite problem med löpningen (jag springer i vanliga fall inte utan tränar hellre gruppträning eller kettlebell för konditionsträning). Började direkt med att jag kände en lätt smärta i vänster axel/skuldra. Det vet jag att jag fått förut när testat att springa, men det som var jobbigare var att när jag sprungit ca 2 km så började det göra ont i vänster höft :( Det blev värre om jag tog ut steget och eftersom jag tycker det är viktigt att lyssna på kroppen när man tränar så gick jag faktiskt lite ibland för att få det att minska. Tror att det beror på att jag är betydligt stelare i vänster säte (bl.a. piriformis) och det kändes även skillnad när jag stretchade sidan på höften. Någon som har några andra idéer om vad det kan bero på?
Eftersom jag nu har lagt ut drygt 1200 kr på nya skor så skall jag ge löpningen några försök till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar