tisdag 25 maj 2010

Aerobox - Funtion is fun

Nästa pass skulle ha varit Aerobox, vilket är ett funktionellt boxpass där båda personerna har handskar och man använder gummiband till styrkeövningar. Men av 9 st anmälda var vi bara 4 st som kom. 2 av dessa skulle inte köra fullt, så vi kom fram till att inte köra passet. Istället följde Jose med till gymmet och vi kollade lite på hur man kunde jobba funktionellt där. Blev nog faktiskt intressantare än Aeroboxpasset och när även sjukgymnasten och kettlebellinstruktören Linus anslöt sig så blev det ännu bättre.
Linus visade några bra övningar för min Pistol (se mina mål). Dessutom rekommenderade han et utvärderingssystem som kallas FMS. Linus rekommenderade den 15 DVD stora hemkursen i FMS, men eftersom den kostar 4500 kr + frakt (och så blor det väl moms) så hoppar jag nog den nu. Jag har läst om det i Gray Cooks bok -Athletic Body in Balance där går han igenom en kortare variant av FMS.

I gymmet på Selma spa så hade de Technogyms Kinesismaskiner. Har inte kört så mycket i dem, men jag gillar idéen med att man styr rörelsen själv. Här hade de dessutom en klickbar monitor som visade övningsförslag. Kanonbra för de som inte tränat mycket förut eller de som vill ha inspiration,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar