torsdag 20 maj 2010

Fortfarande hängig

Gick till jobbet imorse och hade vattengympapass. Kände dock att jag inte var helt kry så jag åkte hem igen. Hade nog kunnat jobba, men risken hade varit att jag inte tillfrisknat lika snabbt och att jag smittat några kollegor. Därför valde jag att stanna hemma en dag till.
Är man helt schysst mot företaget om man jobbar när man är sjuk, men inte sängliggande? Jag tycker inte det och tror många skulle vinna på att vara hårdare med att folk verkligen är hemma när man är sjuk. Man lär ju inte vara lika effektiv om man jobbar sjuk och så finns risken att man smittar ner sina medarbetare (och i mitt yrke mina kunder och patienter). När man som jag också leder pass i sitt jobb så riskerar man ju även sin egen hälsa.
Hur brukar du göra när du är sjuk? Går du inte hem förens du känner att du måste bli sängliggande eller stannar du hemma när du känner att du håller på att bli sjuk? Börjar du jobba så fort du känner att det börjar vända eller ser du till att vara helt frisk?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar