onsdag 5 maj 2010

Viktminskning

Idag var vi och köpte en ny platt TV och när jag packade upp den och provkollade så dök jag på ett program om viktminskning på TV2. Hade missat lite men det var riktigt intressant och det hette "10 saker du bör veta om bantning" och den går i repris i Kunskapskanalen imorgon kväll, 6/5 23.00 och den 11/5.

"Vetenskapsdokumentär. Nu är det dags för att se efter vad vetenskapen egentligen säger om vad som fungerar. Här kommer dokumentären för alla som verkligen vill veta vad som gäller angående att gå ner i vikt."

Några saker hade jag koll på som t.ex. att träning ger en efterförbränning som gör att vi hela tiden förbränner mer fett, proteinrik mat mättar bättre och att vardagsmotion är viktig komponent i viktminskning. Det jag inte hade hört förut vara att om man mixade (till en soppa) ihop en maträtt med vatten så håller man sig mätt längre än om man äter exakt samma maträtt utan att mixa den. De visade också att om man äter en kalciumrik mat så tas inte lika mycket fett upp (kommer ut mer i avföringen) från maten

Är man intresserad av viktminskning så tycker jag att man bör se programmet

Läs mer om viktnedgång i detta inlägg

1 kommentar: