måndag 31 maj 2010

Sveriges Bästa gym

Fitness Magazine utser Sveriges bästa gym. Omröstningen slutar den 1 augusti.

Om du vet ett riktigt bra gym så passa på att rösta.

En liten genomgång av vad det finns för gym här i Örebro

Örebro Rehabcentrum - Ett bra gym för dig som vill träna funktionellt,. Det finns mycket balansredskap och specialredskap som kettlbells, gymstick, reha-swing, BOSU och balansbollar. Gymmet passar alla då både friska, rehabpatienter och elitidrottare tränar sida vid sida. Dessutom är det väldigt kompetent personal (bl.a. jag). Har gruppträningspass som t.ex. Pilates, Kettlebell, Chi Ball, Vattenqigong, Gympa, Balansgrupp och Core med olika redskap. För att kunna få en bra progression (stegring) så bokar man sig till en speciell klass som man kör i 14 veckor.

Njoy - För dig som gillar gruppträning. Njoy har också ett gym där de flesta maskiner och det finns en friviktshörna. Kör de flesta av Less Mills koncept, som t.e.x BodyPump, BodyJam och BodyCombat. Har också Yoga, Step, Core, Coreboll, Box, Cirkelstyrka, Dansaerobic och Afro. Har personlig tränare.
Relativt nya och fräscha lokaler och framförallt väldigt bra gruppträningsinstruktörer. Just nu kör jag Box och cirkelstyrka där.Centralt, men lite dåligt med parkeringsplatser (som kostar)

Friskis och Svettis - Stora gruppträningssalar, men mycket folk. Gymmet har bra maskiner, men det blir ofta kö. Håller dock på att utöka med en anläggning till. I och med att de drivs som en förening (ingen mms och bidrag från kommunen) och att instruktörerna jobbar ideelt så kan de hålla bra priser (men det är väldigt skev konkurenssitution gentemot vanliga privata gym, vilket jag ogillar). Har inte testat så mycket gruppträning, men när jag gjort det så känns det som om de fastnat lite i gammalt tänk när det gäller pasuppbyggnad. Dessutom styrs de rätt hårt uppifrån om hur de måste lägga upp sina pass (vilket gör att jag är glad att jag inte är instruktör där). Tror även att det är väldigt skiftande kvalitet på instruktörerna, men de har mycket att välja på. Centralt, men lite dåligt med parkeringsplatser (som kostar)


ÖUIF (Univeritetet) - Bra priser och stort utbud. Förutom många gruppträningsaktiviteter så kan man även spela lagidrotter som t.ex. volleyboll och innebandy. Lokalerna är gymnastiksalar, vilket inte alltid är lika mysigt som en gruppträningssal på gymmet. Gymmet är helt OK. Länge sedan jag testade deras gruppträning, men liksom Friskis så tror jag att nivån på instruktörerna varierar.

Träna Lätt - Enligt mig ett väldigt oseröst gym (ägarna) som jag inte rekommenderar (jobbat där). Har både gym, kampsport och gruppträning. Drivs som förening, men de tar ut priser som ett privat gym.

Actic (Nautilus) Haga - Fint gym och rätt mycket gruppträning. Lite off, men gratis parkering. Länge sedan jag var där (jobbat där). Även tillgång till bad

Actic (Nautilus) Eyrabadet - Endast gym. Relativt nyrenoverade lokaler. Inte varit där på länge. Ryktet säger att man ofta får köa till maskinerna om man tränar på eftermiddagen. Även tillgång till bad. Relativt centralt, men kostar att parkera.

Örebro Kampsportcenter.- Ingen koll på gymmet, men de har Cardiobox som gruppträning förutom en massa olika kampsporter.En bit utanför, men gratis parkering


Actic (Nautilus) Brickebacken - Bra gym där man har en konditions-, maskin- och en friviktsavdelning i olika rum. Har lite gruppträning, men det är i en gymnastiksal. Länge sedan jag var där (jobbat där). Även tillgång till bad

Gustavsvik - Gymmet i samma lokal som badet vilket gör det lite varmt och fuktigt. Ej varit där på väldigt länge. Har spinnning och vattengymnastik

Motionsform - Nyöppnat gym som jag inte besökt. Har ingen gruppträning. Centralt, men lite dåligt med parkeringsplatser (som kostar). Hyfsat billigt och bra öppettider 05.00-23.00.

ÖKK - Stort källargym med mycket fria och tunga vikter. Det är här biffarna tränar. Bra priser, men slitna lokaler. De skall dock snart få nya lokaler om jag fattat rätt. Ett glatt gäng kör Crossfit där. Har ingen gruppträning.

Aspholmen Wellnessclub - Hette förut Prinetime och har nyss flyttat till. nya lokaler som jag inte varit i. Har då också fått gruppträning på schemat. Har personlig tränare.

Finns säkert massor av mindre gym och kanske något större som jag missat.

Vilket av dessa gym som är bäst beror på vad du vill göra och vilken kompetens på personlen du behöver. Kompetensmässigt så ligger Örebro Rehabcentrum bra till. Vill du träna olika gruppträningsformer så är Njoy, Friskis och Univeritetet bästa valen.

2 kommentarer:

  1. kolla på
    http://www.kvalitetsindex.se/

    Träningscenter 2010 enligt Svenskt Kvalitetsindex

    SvaraRadera
  2. Oj, det verkar finnas många olika gym i Örebro!

    SvaraRadera