tisdag 25 maj 2010

Dynamisk kettlebell - Function is fun

Lördagens näst sista pass var Dynamisk Kettlebell med Linus Johansson
Linus förklarade det som om att han i dynamisk kettlebell skalat bort de mest avancerade övningarna och de övningar där man landar i rackpositionen. Alla pass skall vara olika så att den som varit med några gånger skall komma närmare den som aldrig provat.

Linus var väldigt pedagogisk i hur han lärde ut kettlebellteknikerna. Svingarna var av mer av hardstyle (utan att trycka nedåt) och om man jobbar med nybörjare så skulle jag nog gå igenom båda teknikerna (soft och hardstyle), men nu var de flesta rätt träningsvana.
Passet gick ut på att man körde tre olika övningar direkt efter varandra. Detta gjorde man tre gånger. I varje omgång ändrade Linus antalet repetioner på någon av övningarna.
Trots att vi jag "bara" körde med 12 kg så blev jag rätt trött eftersomdet inte blev så mycket vila emellan, men för att bli helt slut så skulle jag nog behövt något tyngre kettlebell.
Helt klart ett av de bästa passen under helgen och jag skulle helt klart kunna tänka mig att gå utbildningen i höst.

1 kommentar:

  1. Kul med dina inlägg från Function is fun! Kettlebells i gruppträning är grymt och Linus likaså! Rekommenderar den Dynamiska Kettlebells utbildningen! / Åsa

    SvaraRadera