onsdag 26 maj 2010

Fitness Magazine

Idag fick jag mitt exemplar av Fitness Magazine (skulle fått det lite tidigare om jag kunnat adressändrat prenumerationen). Har bara hunnit läsa halva tidningen, men eftersom det sedan kom en artikel om Blogger Bootcamp, där det stod en hel del om mig så var jag bara tvungen att skriva lite.

Som vanligt så stämmer inte allt helt, men det mesta är helt rätt. Jag använder t.ex. väldigt sällan exertubes i mina corepass. Verkar som om Marie gillade mitt pass, men hon var inte helt nöjd med musiken till corepasset (eller om det var för hög volym). Och kanske kan jag hålla med henne eftersom det var en aerobicskiva med mycket nya låtar som kanske passat bättre på en aerobicklass. Funderade ett tag på om jag skulle använt en lite lugnare musik, men tänkte att man blir glad och taggad om man har lite mer fart och om man känner igen låtarna. Men till denna del hade det kanske passat bättre att bli fokuserad. Körde i och för sig samma skiva på ett corepass hemma och då kom en deltagare fram och talade om hur bra musiken var.
Marie tyckte också att det var för många olika coreövningar i passet (läste också att någon annan deltagare var inne på samma spår) och det berodde faktiskt mycket på att jag visste att Fitness-Magazine skulle besöka klassen. Tycker att Flow-Tonic plattorna är helt suveräna och jag ville visa att de går att använda på så många olika sätt. I och för sig så är jag nog en sådan person som hela tiden vill ha omväxling och nya utmaningar, så det hade nog bara blivit några färre övningar, medans många andra istället vill ha tid på sig. Det är nog därför Less Mills förkoregraferade pass är så populära. Men jag tröttnar snabbt på dem. Fördelen med mitt sätt att lägga upp passet är att man verkligen attackerar musklerna på många olika sätt och att om en övning inte fungerar för en så får man snart testa en annan övning för samma muskler.
I min värld så är träningskonvent en inspirationskälla för instruktörer som leder pass, vilket ibland gör mig rätt irriterad eftersom vissa instruktörer repeterar samma rörelser om och om igen eller på t.ex. ett boxpass kör samma kombination i flera minuter. När jag går på konvent så är jag inte ute efter att få en effektiv träning utan mer efter att ha det roligt och att få massor av inspiration och nya övningar. Nu kanske jag borde tänkt till på just det här konventet eftersom de flesta som kom på passet var vanliga motionärer.

På Fitness Magazines hemsida kan ni läsa massor av intervjuer med bloggare som var på BBC

1 kommentar:

  1. Jag tycker ditt pass var jätte kul! Kul att de visade bilder från det och inte bara afron:D

    SvaraRadera