torsdag 29 april 2010

Nya löparskor!

Nu har jag skaffat mig nya löparskor. Gick till Löpex som ligger på Drottninggatan i Örebro, eftersom vår sjukgymnast som sysslar mest med fötter och skoinlägg rekommenderade dem. Fick väldigt bra service. Började med att jag ställde mig på en glaspall med spegel där man såg hur man belastade foten. Fick även göra knäböj på ett ben. Expiditen tyckte att det såg helt OK ut. Efter att jag talat om hur jag tänkt mig springa (nu måste jag ju börja eftersom jag köpt dyra skor) så plockade han ut 6-7 par som jag fick prova. Jag fick provspringa dem på löpbandet och vi filmade hur det såg ut. Först fick jag testa ett par neutrala skor så att vi hade en utgångspunk. Visade sig att mina fötter i steget föll lite inåt (pronerade), så han tog fram de modeller som hade pronationsstöd. Visade sig att det första paret som jag testade var de som jag tyckte satt bäst så jag tog dem även om de var lite dyrare än de näst bästa. Det blev ett par Saucony Omni 8 och de kostade 1399 kr, men jag lyckades få 10% rabatt så det blev lite billigare.
Rekommederar er verkligen att köpa skor på Löpex eftersom de tar sig tid för sina kunder och så är de väldigt duktiga.
Hört mycket bra om Löplabbet, men hörde en historia från det nyöppnade löplabbet här i Örebro som fick mig att inte besöka dem. Men antagligen har de tagit in nya medarbetare som inte har hunnit skaffa sig rätt kunskaper. Och på de flesta arbetsplatser så finns det både de som är duktiga och de som inte är lika kvalificerade, så jag kanske går dit någon dag ändå.

Hann inte testa skorna igår då jag köpte dem, eftersom det nu är deklarationstider och jag måste fixa den (både för mig och företaget). Det måste vara det tråkigaste med att ha företag. Satt nästan hela helgen med det och det blir nog en del nu i helgen också. Hoppas jag kan ta mig ut på lördag.

Nu måste jag rusa så att jag hinner träna några minuter innan mitt boxpass 19.30

1 kommentar:

  1. Jag blev också rekommenderad av e sjukgymnast att köpa nya skor då jag fått ont i benhinorna. Han rekommenderade mig att gå till Lindells i Behrn Arena. Även hos Lindells hade de speciella testskor som jag först fick springa i medans de filmade och de kollade också fötterna. De hade också en äldre man där som var specialist på fötter (han hade jobbat ortopedskotekniker på sjukhuset tidigare). Otroligt proffsiga och serviceinriktade.

    SvaraRadera