tisdag 16 mars 2010

Mera böcker och utförsäljning

Nu börjar träningsvärken släppa efter söndagens kettelbellkurs. Det märks att jag varit lite dålig på att få in egenträning de senaste veckorna.
Fick ett roligt mail idag.
Beställde ju två böcker i slutet av januari. De har varit restade men äntligen så har de skickat dem.
Den ena boken var Full-body flexibility av Jay Blahnik som jag var en av de bästa instruktörena på Nike konventet i år. Jay sa att han kommer ut med en ny bok till slutet av sommaren. Skall helt klart hålla utkik efter den.

Hoppas att den ger mig lite ny inspiration.
Får väl dock se när jag har tid att läsa dem. Just nu tar det nya huset rätt mycket tid.

Håller på att rensa mitt företagsförråd då jag inte fick ha kvar det när jag flyttade från bostadsföreningen. Idag sorterade jag upp alla träningsböcker som jag har. Tyvärr så
finns det egentligen inte plats för dem i vårat nya hus. Så mitt erbjudande om att köpa billiga träningsböcker kvarstår. Finns även lite träningsredskap som jag vill bli av med. Läs mer på mitt företag Xtrainings hemsida. Gäller t.ex. Balansbollar, Sissel Sitfit balansdyna, Sissel Yogamatta Flower, Gymsticks, Balansplatta och Bananfodral. Om ni är intresserade av något så maila mig och hänvisa till detta inlägg så skall jag försöka ge er bra pris på sakerna ni vill ha.

6 kommentarer:

 1. Tänkte bara skriva lite kort angående kettlebells.

  Denna träningsteknik är säkerligen bra, men till viss del går det imot allt jag lärt mig inom styrketräningen, vilket är fuskande och ryckig träning när de gäller att få upp diverse olika vikter.

  Nu ska jag inte säga att det alltid är på detta viset, men i de flesta filmerna jag sett, så även om det nu är gjort på ett relativt mjukt sätt, så kastar man ändå upp vikterna.

  Min fråga är väl igentligen då varför kör man inte med vikter så man slipper göra detta kastande och istället trycker sig upp mot att orka utföra lugnare svingar mer kontrollerat.

  SvaraRadera
 2. Kettlebellträning är inte isolerad träning (Man kan göra den till det också om ma vill). Min tanke när jag tränar med kettlebell är att involvera många muskelgrupper samtidigt och att få dem att jobba i synergi för att få ut så mycket kraft som möjligt.
  Om jag vill få upp en tung kettlebell på rak arm så skulle jag kunna köra en bicepscurl följt av en axelpress, vilket tränar biceps och deltamuskeln relativt isolerat. Men då kan jag istället använda kettelbellsnatchen där jag framförallt använder benen och bålen för att få upp vikten, men också rygg och armar. Enligt mig så ger detta en mer helhetsträning av kroppen. I och med att man jobbar med hela kroppen så får du även en konditionshöjande effekt av träningen om du håller på ett tag.
  Man skulle i och för sig kunna köra frivändningar, men missar då lite av bålstabiliteten.
  I mina kettelbellgrupppass inriktar jag mig mycket på bålstabilitetsträning och många av övningarna som t.ex. enbens marklyft går ju att även göra med hantlar.
  En annan fördel är att man kan träna upp sin greppstyrka och axelstabilitet. Exempel på detta är att köra bicepscurl när man greppar runt kulan, Bottom-up press, servitörspress. Man då ofta inte köra lika tungt men enligt mig så är stabiliteten och musklerna runt om lika viktiga att träna som själva huvudmuskeln.

  Själv tränar jag både "vanlig" styrketräning men även mer komplexa övningar med kettlebell, ringar och parallettes vilket ger mig en helt annan utmaning. Förutom att jag tycker att kettelbellträningen ger mig en bra träning så tycker jag att det är en väldigt rolig omväxling till vanlig styrketräning.
  Jag tror allt beror på vad man har för syfte med träningen. Vill man "bara" bygga stora muskler så fungerar nog vanlig styrketräning bäst. Vill man ha en funktionell kropp så tror jag att man måste lägga till några andra bitar också (t.ex. balans, kordination, stabilitet).

  Däremot håller jag med om att många filmer man ser visar på en dålig teknik. Håller du på med t.ex. crossfit så skall du göra övningarna på tid och då finns alltid risken att man slarvar med tekniken. Men det finns även en uppsjö med filmer på youtube där de som tränar "vanlig" styrketräning gör det med en hemsk teknik.

  Själv är min teknik inte fulländad och jag kommer ständigt på nya saker att tänka på för att göra mina övningar bättre och säkrare.

  SvaraRadera
 3. Helt okay, du ska inte tro att jag kritiserar eller nåt, mer nyfiken på saker och ting, då jag är väldigt intresserad av alla möjliga sorters träning, även om själva styrketräningen tar upp väldigt stor del av min fritid.

  Hoppas du fortsätter med denna väldigt intressanta och lärande sida, känns som det kan gynna många som är intresserade.

  Mvh

  SvaraRadera
 4. Ska själv försöka uppdatera min sida med lite mer matnyttiga saker, men tyvärr så går det väldigt sakta, då det kommer så mycet annat ivägen hela tiden :D

  SvaraRadera
 5. Fått lite mer passande utseende på min blogg nu också, men fattas dock mycket innan jag kommer underfull med hur allt ska ändras, men känner att jag gillar layouten bättre, och att den blir mer överskådlig.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är kul att få kommentarer. Det är kul när folk undrar och ifrågasätter varför man tränar på ett visst sätt. I detta fallet fick jag ju tänka till själv varför jag tycker att just Kettelbellträning fungerar så bra.
  Känner igen att man har dåligt med tid till bloggen ibland. Tyvärr är det nog så att i vissa perioder så går bloggen framför mitt eget tränande och det är ju inte riktigt lyckat.
  Kommer helt klart följa din blogg, även om det som med de andra bloggarna jag följer kan bli lite olika ofta.

  Och tack för den fina texten om min sida på din blogg

  SvaraRadera