torsdag 18 mars 2010

HLR

Igår hade vi Hjärtlungräddning och brandsäkerhet på jobbet.

Alltid bra att repetera vad som gäller.
När det gäller HLR så skall man nu för tiden börja med 30 kompressioner och varva det med två inblåsningar. Bra att träna på docka, för jag märkte att jag gärna ville trycka för löst. Bröstkorgen skall ju gå ner 4-5 cm så man måste ta i rätt bra.

Vi gick även igenom hur en Hjärtstartare fungerar. Har tidigare nämnt att jag tycker vi borde skaffa en sådan, och jag hoppas att så sker nu efter att även kursledaren rekommenderade att man köper in en. Chansen att rädda någon som fått hjärtstop är rätt mycket större om man har en hjärtstartare. Viktigast är ändå att komma igång med HLR så fort som möjligt och att någon annan under tiden får fram hjärtstartaren och sätter på  elektroderna. Dock verkar det väldigt enkelt att använda en Hjärtstartare (se filmen)Vi gick även igenom brandsäkerhet.
Fick mig en tankeställare om att vi faktiskt inte har någon brandsläckare i vårat nya hus.
Kanske något man borde skaffa.
Har ni brandsläckare?

1 kommentar:

  1. Hej!

    japp Mattias, jag köpte faktiskt en på Siba, riktigt bra kvalite och dom kostar inte speciellt mycket alls.

    Var igentligen mest av en slump, trodde aldrig det skulle finnas brandsläckare där, och det var absolut inte det jag var ute efter när jag kollade runt där heller :D

    SvaraRadera