onsdag 24 mars 2010

Träningsvärk

Vet inte vart den kommer ifrån. Känns i rumpan så till och med seniorcoren blev lite jobbig idag :)

Var med lite på slutet av cirkelstyrkan jag ledde igår. Det blev en bra uppvärmning för de nästkommande 15 minuternas träning.

Körde:
50 snatches med 20 kg kettlebell
Thrustes (benböj axelpress) med en 20 kg kettlebell
Dragon Flag
Chins
Kettlebellpressar

Sedan kom det fram en annan tränande och bad om ursäkt för att ha störde.
Han hade problem med smärta i bröstmuskeln och i axeln.

Då jag vet att han kör rätt tungt så gav jag förslag om att han skull gå ner i vikt (vilket han först blev lite sur över eftersom han inte förstod att det inte gällde hans kroppsvikt) när han kör bröst och axlar.
Tipsade om att han istället kunde köra bröstpressen på balansboll så att han får träna upp stabiliteten i axeln.
Rekommenderade honom också att inte köra pressar bakom nacken.
Trots att han kom och frågade mig om råd, så kändes det inte som om att han tog åt sig av mina åsikter ordentligt, då han hela tiden skulle förvara sitt sätt att träna. Men jag hoppas att han ändå uppskattade mitt försök till att hjälpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar