onsdag 10 mars 2010

Stretching

Läste idag i nyaste I form att de tycker att man alltid skall stretcha både framsida
och baksidan av kroppen. T.ex. både quadriceps och hamstrings när man stretchar ben. Håller inte med dem. Det viktigaste är att skapa en balans mellan fram och baksidan (och höger resp. vänster sida). Om du är stelare på baksidan så tycker jag att man skall lägga fokus på att stretcha där. Jag anser att det bättre att vara stel på båda sidorna än att vara olika rörlig. Sedan tycker jag inte att alla behöver stretcha. Har du smärta i kroppen eller känner dig stel så skall du helt klart inte glömma bort stretchen. Har man t.ex. en dålig hållning tycker jag att man skall stretcha och kombinera det med styrketräning.

När jag instruerar i gymmet lägger jag väldigt sällan in stretching, men vi har väldigt bra stretchplancher som jag brukar hänvisa till. Stretchplancherna är utgivna av ICVE-förlag som gjort Stora Stretchboken. (Behöver erat gym sådan så har jag några som jag säljer till ett bra pris). Stora Stretchboken är en bok som jag rekommenderar och jag använder många av de stretchingövningarna i den (beror också på att min lärare på PT-school, Kristian Berg, har skrivit den boken).

Brukar ni stretcha och i sådana fall vad?

Här kommer en film där jag går igenom några bra stretchövningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar